Sunday, August 29, 2010

Barakah..

 Gambar ihsan Google

Alhamdulillah. Hari ini rasanya murah rezeki aku dengan makanan. Semalam dapat berita gembira dr boss. Arini rezeki bertambah lagi...Syukur YA-ALLAH kupanjatkan rasa syukur untuk-MU. Petang tadi, masa nak gi Bazar Ramadhan Bandar Penawar terserempak la dengan 2 orang student nak gi kafe beli makanan untuk berbuka. Tetiba jer tergerak hati nak ajak diorang sekali gi bazar tu. Maklumlah kalau gi sorang-sorang rasa macam bosan plak. Sajer jer nak carik mangsa untuk jadik penumpang arini hehehe... Kalau selalu tu balik keje terus singgah bazar. Tapi arini Ahad. Nak tak nak, terpaksala kuar gak carik sesuatu untuk dijamu selera.

Mak aii ramai giler orang petang-petang macam tu. Tengok jam dah nak dekat 6.00 petang, patut la. Biasanya masa pulang keje pukul 4.30 kami terus je direct ke sana. Banyak lagi makanan. Tapi, arini mungkin dah petang sangat pergi sana, so bekas makanan jualan makcik-makcik dan pakcik-pakcik tu pun dah kosong. Aduiyai,,menyesal pergi petang sangat..Apapun, dapat la jugak sebungkus nasi Ambeng, kuih sejenis dan lauk daging kari. Jadilah.

Balik jer dari bazar tu, sampai hostel sorang student tu bagi sebungkus kuih kat aku. Alamak! segan pulak nak terima tapi student tu macam beriya-iya nak bagi aku sebagai tanda terima kasih aku ajak diorang gi bazar sama-sama.. So, nak tak nak terima jugalah. Rezeki tu. Lepas tu, aku pun terus la naik hostel. Baru jer nak naik tangga tingkat aras 2, ada seorang pak cik Guard panggil aku. Rupa-rupenya dia nak bagi sebungkus bubur lambuk. Oh! alhamdulillah. Dah lama nak makan tapi tak sempat nak beli. Rezeki lagi.

Mungkin keberkatan yang ALLAH nak tunjuk dalam bulan Ramadhan. Syukur. Kalau niat kita baik, pasti akan dapat balasan yang baik. Begitu juga sebaliknya. Memang Allah bayar cash!

1 comment:

Anonymous said...

If you are planning to Abercrombie and Fitch make a profit, Abercrombie then giving away promotional clothing Abercrombie Sale as a promotional gift will never Cheap Abercrombie let you lose your aspiration. Abercrombie outlet This is the best way to reap profits. The first step towards this is abercrombie Jeans by deciding your budget. A well Abercrombie Pants planned budget can get you the best promotional items at reasonable cost which will easily be Abercrombie Tees accepted by the masses. Regardless, Abercrombie Shorts selling branded promotional Abercrombie Sweaters clothing with your own brand is another way to gain instant popularity. The natural impulse for almost all retailers is to make a huge profit on the products already in the stockpile. But it would be wiser to purchase loads of unique promotionally priced clothing items, promote it at good deal basement price and then put it on the market of sale. This way the scope of attracting populace to the store increases. This merchandise actually pushes benefits with its attractive features. It not only provides name and popularity to your brand but also helps to reap noticeable profit also.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...