Tuesday, August 31, 2010

Puasa ke?

Hari ini ada satu peristiwa yang boleh membuatkan aku tergelak sorang-sorang bila terkenangkan. Maklumla, kes ni jarang-jarang berlaku di depan mata. Biasanya di dada-dada akhbar jer. Masa sedang tulis ni pun aku tengah tersenyum sendirian..

Petang tadi, seperti kebiasaan, aku, k. Azleen, Yati berserta k. Nor berkunjung la ke Bazar Ramadan kat BP balik keje dalam pukul 4.30 pm. Usai sudah berbelanja, aku terus la pergi kat kereta. Tetiba ada satu bau yang memang aku familiar sangat-sangat. Tertanya-tanya jugak la kat diri sendiri bukan ker bau tu biasanya hanya bole dihidu pada waktu siang selain daripada bulan Ramadhan. Tapi, kenapa sekarang pun boleh dihidu? So, apa lagi, aku pun tercari-cari la dari arah manakah bau tersebut datang. Nak dijadikan cerita, kereta yang aku parking petang tu terletak di tengah-tengah di antara sebuah van buruk dan kereta proton saga kot. So, aku pon jengukkan kepala ke arah belakang van dan kereta tersebut.

Maka, persoalan aku yang tadi pun dah terjawab. Di sebalik van yang buruk tu, ada seorang mamat yang ensem, muda, gagah setia, dan bertenaga sedang mencangkung sambil memegang sesuatu sambil menghembuskan asap dari mulutnya. Semasa aku terpandangkan dia, dia pun memandang ke arahku juga. Di saat tu jugak, aku rasa kalau student aku la orang tersebut, memang aku call jer van jenazah dan bawak dia naik pusing2 satu BP. (teringat kata hasma, sorang student pagi tadi) Tapi, bila tengok betul2 dia adalah orang yang tak dikenali, aku terus berjalan ke kereta semula. Dalam hati macam nak tergelak besor, tapi bila pikir balik, rasa marah, geram campur sedih pun ada. Maklumlah, kaun hawa yang diberi cuti free pun x sampai hati nak wat macam tu kat public. Kaum Adam yang kuat dan tegap tu pulak yang rela buat perbuatan tu kat tempat awam. Dia ingat kalau dia menyorok kat belakang tu, xde saper nampak. Tapi, dia lupa kot. Allah kan Maha Melihat. Dia nak suruh aku tengok sendiri peristiwa tu hehehe..Xpelah, baik sangka jer dengan mamat tu..Mungkin dia ada sakit yang kritikal sampai dia tak leh pose kot..Tapi, yang tak syoknyer, dia wat kat tempat awam....

Kesimpulannya, nak seribu daya, tak nak seribu dalih. Bak kata Nabil, lu pikirlah sendiri!!!

1 comment:

Anonymous said...

If you are planning to Abercrombie and Fitch make a profit, Abercrombie then giving away promotional clothing Abercrombie Sale as a promotional gift will never Cheap Abercrombie let you lose your aspiration. Abercrombie outlet This is the best way to reap profits. The first step towards this is abercrombie Jeans by deciding your budget. A well Abercrombie Pants planned budget can get you the best promotional items at reasonable cost which will easily be Abercrombie Tees accepted by the masses. Regardless, Abercrombie Shorts selling branded promotional Abercrombie Sweaters clothing with your own brand is another way to gain instant popularity. The natural impulse for almost all retailers is to make a huge profit on the products already in the stockpile. But it would be wiser to purchase loads of unique promotionally priced clothing items, promote it at good deal basement price and then put it on the market of sale. This way the scope of attracting populace to the store increases. This merchandise actually pushes benefits with its attractive features. It not only provides name and popularity to your brand but also helps to reap noticeable profit also.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...