Tuesday, August 31, 2010

Bazar Ramadhan dan Syawal

Salam Merdeka untuk warga Malaysia. Hari ni dapat cuti sempena kemerdekaan dan plan kuar ke Kota Tinggi dengan K.Azleen naik Alza dia untuk kali yang ke berapa pun dah tak ingat. Maklumlah, dah selalu gak naik baby boy K.Leen tu jalan-jalan sampai JB. Memang best. Sengaja jalan-jalan ke KT sebab dia nak belikan baju-baju untuk family dia sebelum pulang beraya di Kelantan. Plaza Kota memang sesak betul..Mak aii, ramainyer umat manusia...

Selepas tu, kami pergi Bazar Syawal, juga tak jauh dari sana. Satu lagi masalah ialah bila nak parking kete. Memang bersesak-sesak kereta diletakkan kat sana dan dah macam dalam tin sardin kat situ. Memang crowded sangat dengan crowd yang ramai. Macam-macam persiapan raya ada dijual, dari sekecil-kecil kedai bunga api, aksesori raya, beg raya, kasut raya, kerepek dan kuih raya, langsir raya, dan yang paling banyak tentulah kedai baju raya yang bersepah-sepah. Macam-macam fesyen dan koleksi yang dipublish seperti  melambai-lambai minta dibawa pulang. Rambang mata dibuatnye. Mujurlah 2 bulan lepas dah beli baju raya dengan best fren aku, Norlaila. Kalau tak, pening gak nak memilih. Hari ini, just beli yang perlu jer.

  Gambar sekadar hiasan ikhsan Google.
                                                    
Lepas puas shopping, tak sedar masa dah pukul 6.30, terus kitorang gi Bazar Ramadhan berdekatan dengan KipMart Kota Tinggi untuk beli juadah buka puasa. Mmm..tak banyak la makanan yang tinggal sebab telah pun dihabiskan oleh orang yang datang awal. Walaupun macam tu, ramai lagi orang yang baru berkunjung saing kami. At last dapat jugak carik Nasi Himpit, Kepak Ayam Madu, Bergedil, dan kuih untuk berbuka dan bersahur nanti.

Memang best tapi lepak gak! hehehehe. Sampai rumah dah pukul 8.00!

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...