Friday, September 3, 2010

biskut malatop punye pasal

Sesi mencari kuih raya petang tadi bermula. Balik kerja terus ke bazar dan bersama k. Azleen terus ke A.Tawar 5 seterusnya ke Papan Timur. Niat di hati memang nak beli beberapa jenis biskut kat sana. Maklmulah, tahun lepas dan sebelumnya kuih raya kat kedai tu best-best. Dan kalau tahun sebelumnya memang aku pergi beramai-ramai dengan Mala, Ifa dan lain-lain. Kami order sahaja. Tapi mungkin disebabkan tahun ini tinggal akau sendiri, maka geng-geng beli kuih raya sume dah pencen. Tapi, sebaik sampai,tak seperti kebiasaannya, biskut-biskut raya yang glemer kat kedai tu sume dah abis.Adoiiiiyai, menyesal rasanya x pergi awal-awal BOOKING... Ingatkan masih banyak lagi sebab tahun-tahun lepas pergi memang tak banyak yang habis. Tiba-tiba je arini pergi dah sold out.

Eee ruginye tak dapat beli biskut MALATOOP tuu awal-awal..huhuhu....Bila bagitau kakak aku kat kampung, melenting sakan dia. Maklumlah, dia anak beranak pun minat giler biskut ni. Siap order kat aku dua balang. Tahun lepas lagi, sewaktu bulan ramadhan lagi, sebelum bermula hari raya, biskut yang dia order dengan aku dah abis dimakan mereka anak beranak. Tapi dia pun order last minit, takleh la salahkan aku gak..adoiiyaii

Last-last beli jerla apa-apa kuih yang aku capai jer. Asalkan nampak sedap jer, ambik jelah,. Dah tak ada mood nak pilih-pilih. Maklumla, orang lain semua dah pilih siap-siap biskut raya yang sedap-sedap..Ada la koye kacang atau putu kacang, biskut kelapa, cakar ayam untuk bak, asam untuk mak, dan baulu gulung untuk diri sendiri hehehe...Tobat aku lepas ni nak jadik antara orang terawal order kuih raya untuk tahun depan.

2 comments:

FaizalSulaiman said...

kejap nak gelak.

muahahahahahahahahahahahahahaha

ha tula kak su,,beli awal2.hihihi

biskot malatop punya pasal:P

cik_sue said...

amboiiiiiii333 sukernyer dia....
tp xpela, faizal..dh dapat pun..semalam pulun beli kat angsana..pergh. x ramai orang pulak malam td? mcm dlm tin sardin

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...