Wednesday, December 15, 2010

Duhai Mata..

Salam.

Rasa mengantuk plak sekarang ni. Ni bukan pasal aku ni kuat tidur yer orangnye. Tidur malam jer. Sekarang ni dahla kekurangan tidur, tapi bila sampai opis jer, mata ni rasa macam dah ilang pulak ngantuk. Terus tak jadik. Tapi, kena la layan mata ni supaya dia tak dibelai dengan tiupan air-cond kat opis ni yang sayup-sayup macam ais. Tapi, selagi boleh bertahan, bertahan la yer duhai mata..

Sebenarnye, ni kes pasal malam tadi la ni hantar student g spital malam tadi. Niat di hati just nak tengok program Malam Keinsafan sempena Minggu Silaturrahim student baru. Tengah excited nak tengok program yang baru bermula, tetibe jer dikejutkan dengan seorang student yang sakit dan sukar nak bernafas. So, apalagi, tugas anda sudah bermula, ya cik sue.. Dengan ditemani EN. Jasmadi dan 2 orang kawan kepada student yg sakit tu, kami pun teruskan perjalanan ke HKT. sampai sana pukul 10.20.

Sejam selepas tu, ada sorang lagi student yang dihantar disebabkan penyakit lain oleh seorang warden juga. Kali ini, penyakitnye dikenalpasti sebagai radang usus. Kritikal. Maka, kami pun tunggu la juga turn untuk pelajar yang kedua ni diperiksa oleh Tuan Doktor. Sambil menunggu, entah dah berapa kali aku terlelap kot. Ala-ala tidur-tidur ayam. Setelah selesai semua, kami pun balik semula ke B.P. Dengan mata yang agak rabak ni, kita semua teruskan perjalanan. Sampai rumah tepat pukul 3 am. Apa lagi, mata ni nampak jer bantal dengan tilam, terus zzzzzzzzzz.

2 comments:

FaizalSulaiman said...

bertahanlah wahai mata.hehehe

cik_sue said...

kalau pekena horlick panas ni pun ok gak petang-petang macam ni...tp, ana sedang berpuasa...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...