Thursday, September 30, 2010

Sunday, September 26, 2010

fitness test.......

Salam kembali..
Pagi Sabtu 25 Okt yang tenang telah ditetapkan oleh Presiden unit KO-Q, En. Syariman bahawa adanya ujian Fitness Test di Stadium Bandar Penawar, Kota Tinggi untuk semua student yang mengambil kursus KO-Q. Tak kira la Taekwondo, Kesatria, Silat Olahraga atau Silat Lintau. Semua student wajib ambil sebab markah ni akan cover markah mereka sebanyak 10% untuk lulus kursus ni. Ala, bukan susah pun..Just lari 6 pusingan  dalam masa yg ditetapkan. Standard la tu...

  Sebelum lari, warm up dulu yer.... hehehe

Macam-macam gaya spontan mereka sempat dirakamkan..hihihi

Masa awal pagi, tgk sume muka ceria jer.....Masuk tengahari, dah berubah la sikit. Muncung dah ke depan untuk sessapa yang belum settle lagi. Mereka telah dibahagikan kepada 24 kumpulan kalau tak silap. (Maaf ye en. Man kalau tersilap kira hehe) Dengan dibantu oleh pelajar-pelajar DPS sem 5 & 6, Alhamdulillah semuanya berjalan lancar.

Pukul 9.30 pagi terus ke opis. ada meeting Vetting. Abis je vetting, balik semula ke Stadium tengok student2 yang tak settle lagi dalam kol 12.30 pm. Lepak gak lari-lari ni. Nasib baik ada baby boy (Iswara kesayanganku hehehe) xla penat sangat.

Tamat jer dalam pukul 1.30 pm, terus kami ke Dewan Kejora untuk menjamu selera atas undangan open house anjuran Dato Azalina, org kuat Pengerang....Sampai sana, kedengaran suara Ifa Raziah (bak kata Sri, dia memang familiar dengan suara artis ni) tak tau la pulak kalau dia jadik MC atau Penyanyi Undangan. Apa pun, kebanyakan makanan yg best-best dah habis. Yang tinggal hanyalah Ubi Rebus dan Nasi Beriyani.

Alhamdulillah, dapat gak menjamah dan kenyang perut balik la ke rumah. TQ Datok Azalina, next year boleh wat lagi hehehe

Friday, September 24, 2010

harapkan pagar, pagar makan padi....

Terkejut beruk tengok berita kat tv3 mlm td. Siaran Buletin Utama kol 8.oo pm. Seorang guru agama ditahan kerana merogol seorang remaja. Mak aii...Patutnye dia yang jaga maruah remaja perempuan tu. Tapi dia plak yang menghancurkan masa depan gadis tu. Kejam betul. Kasihan kat remaja tu. Kisahnye, remaja tu nak singgah gi rumah sedara dia. Tapi bila sampai, sama ada sedara dia xde kat umah atau pi mana tah. Terserempak plak dengan guru agama ni yang baru balik dr mana tah. Cikgu tu siap umpan dia RM 10 lagi (maybe nak bagi duit raya kot) ajak masuk bilik. Dah sampai bilik, apa lagi? Huhuhuhuh...tak sampai ati nak citer....Cian remaja perempuan tu..

Rupe-rupenye guru yang mengajar agama tu dah ada 4 org isteri.(kalau x silap diberitahu dlm berita td). Anak plak ada 11. Mak aiii.... dah ada ramai isteri pun, tapi kenapa la nak jugak jadikan remaja tu sebagai mangsa hawa nafsu dia. Apo la nak jadik manusia zaman sekarang ni? Dah tak pikir dosa pahala. Yang halal dah ada, yang haram jugak la yg dia nak. Ceh. Memang patut pon dia kena tangkap. Bila dah masuk tv,  siap sengeh2 lagi tu. Tak ingat plak kat nasib isteri2 dia yang ditinggalkan tu? Anak-anak lagi? Tak paham betul la. Memang tak berpikir ke sebelum buat tu? Akhirnye, perbuatan tu memang akan memberi kesan kepada famili dia dan dia sendiri..... Siapa yang nak bagi nafkah kat anak isteri masa ditahan. Confirm la makan masa bulan2...kadang2 bertahun....Silap-silap dah kuar penjara sok dah tua, anak cucu dah tak kenal pon.. Tak dapat merasa hidup bebas disebabkan perbuatan dia yang hanya beberapa minit tu jer.

Untuk yang lain, pikir la dulu baik buruk dan kesan sesuatu perbuatan dan tindakan yang kita nak wat. Kadang-kadang ia memang akan memberi kesan kepada orang-orang yang tak bersalah....Ni bukan nak memalukan sesapa, tapi jadikan la pengajaran utk semua... Rasanya, bende ni pun dah banyak berlaku dah. Bukan kat cikgu tu jer, tapi yang tak dilaporkan kat tv?Mak uiii....tak terkira...Think again and again!

Wednesday, September 22, 2010

KEJAM! ZALIM! ZIONIS!

Sejak 4 minggu lepas, satu kes pembunuhan antara yang terkejam dan terheboh diperkatakan adalah kes pembunuhan jutawan kosmetik, Datuk Sosilawati Lawiya bersama 3 rakannya. Pergh...memang sangat kejam dan tidak berperikemanusiaan sesiapa yg jadik mastermind pembunuhan mereka tu.. Hanya disebabkan sikap tamak haloba, wang dan kuasa, akhirnye tak ke mana pun. Wang tak dapat, pangkat apatah lagi. Makin dapat malu ada la. Bukan satu Malaysia jer yg tahu kes ni. Satu dunia heboh. Glemer betoi depa. Stop kejap org citer pasal artis terkenal Siti Nurhaliza.

                               Gambar ikhsan Google
                                                        
Entah apa la yang dimahukannya lagi. Tak cukup ker harta dunia yang diperolehinya selama ini? Tu la manusia...tak pernahnyer puas dengan apa yang dimilikinya...Asyik nak tambah jer....Tapi kalau dengan cara yang betul apa salahnyer...Kalau dengan cara main kotor mcm bunuh, tikam, bakar sampai jadik abu apa kes plak?.Ish3...jadikanla pengajaran untuk semua yer...Janganla disebabkan tak dapat sesuatu terus ikut hawa nafsu. Tak suke seseorang je terus bunuh dan bakar untuk hilangkan bukti.... Jangan risau ler, setiap perbuatan baik dan buruk pasti ada balasannya....Fikir-fikirkan la dan selamat beramal!

Friday, September 3, 2010

biskut malatop punye pasal

Sesi mencari kuih raya petang tadi bermula. Balik kerja terus ke bazar dan bersama k. Azleen terus ke A.Tawar 5 seterusnya ke Papan Timur. Niat di hati memang nak beli beberapa jenis biskut kat sana. Maklmulah, tahun lepas dan sebelumnya kuih raya kat kedai tu best-best. Dan kalau tahun sebelumnya memang aku pergi beramai-ramai dengan Mala, Ifa dan lain-lain. Kami order sahaja. Tapi mungkin disebabkan tahun ini tinggal akau sendiri, maka geng-geng beli kuih raya sume dah pencen. Tapi, sebaik sampai,tak seperti kebiasaannya, biskut-biskut raya yang glemer kat kedai tu sume dah abis.Adoiiiiyai, menyesal rasanya x pergi awal-awal BOOKING... Ingatkan masih banyak lagi sebab tahun-tahun lepas pergi memang tak banyak yang habis. Tiba-tiba je arini pergi dah sold out.

Eee ruginye tak dapat beli biskut MALATOOP tuu awal-awal..huhuhu....Bila bagitau kakak aku kat kampung, melenting sakan dia. Maklumlah, dia anak beranak pun minat giler biskut ni. Siap order kat aku dua balang. Tahun lepas lagi, sewaktu bulan ramadhan lagi, sebelum bermula hari raya, biskut yang dia order dengan aku dah abis dimakan mereka anak beranak. Tapi dia pun order last minit, takleh la salahkan aku gak..adoiiyaii

Last-last beli jerla apa-apa kuih yang aku capai jer. Asalkan nampak sedap jer, ambik jelah,. Dah tak ada mood nak pilih-pilih. Maklumla, orang lain semua dah pilih siap-siap biskut raya yang sedap-sedap..Ada la koye kacang atau putu kacang, biskut kelapa, cakar ayam untuk bak, asam untuk mak, dan baulu gulung untuk diri sendiri hehehe...Tobat aku lepas ni nak jadik antara orang terawal order kuih raya untuk tahun depan.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...