Thursday, January 20, 2011

selamat bercuti...

Salam.

Hari ini adalah salah satu hari yang best dalam bulan ni. Sebab apa, kitorang sume dapat cuti sempena Hari Thaipusam. Selamat menyambut Hari Thaipusam ye kepada pembaca yang menyambutnye. Sebab apa best? Maklumla, tiap2 hari kamis keje, keje,keje....Tapi hari Khamis minggu ni dapat la relax, bangun lambat skit and ganti balik rehat yang tak tercukup sebelum ni tuuu....





Walaupun hari ini dapat ganti balik masa rehat, tapi sebenarnye memang rugi sikit la.... Maklumlah, ada beberapa class terpaksa 'dicutikan' dan terasa rugi sangat.... Yelah, kite ni nak mengejar masa untuk habiskan sume chapter dan bab, tutorial serta nak bagi test n quiz untuk student,. Tapi bila ada cuti macam ni semuanya rasa tertangguh. Student-student tu suke la diorang kalau ada cuti-cuti macam ni,. They prefer holidays than attending class...Same scenario in education field. Sama macam zaman aku study dulu hehehe. Tapi kami tenaga pengajar la yang rasa macam-macam problem timbul.

Untuk yang rajin macam aku ni, student-student sume jangan risau ye, sebab i akan buat replacement class coming soon hehehe....Bayangkan sume silibus kena dihabiskan dalam masa 14 minggu jer. Biasalah standard IPT. So, nak tak nak terpaksa la bersedia yer semua hehehehe...

Tapi, yang buat aku pelik, ada la beberapa orang student aku yang India tu tak balik kampung pun dengan alasan lebih sanggup berkorban untuk belajar kerana cuti tak panjang, Dia bagitau family dia sahaja yang celebrate. Maybe raya ni tak la sebesar Deepavali kot..

Berbanding student aku yang non-India, mostly Malay la...Diorang berbondong-bondong balik kampung... Aik? Macam raya diorang pulak. So, semalam suasana gotong royong di hostel tak meriah macam biasa. Dunia dah terbalik...

Sabor je laaa...

2 comments:

Mohd Khuzarul Haziq said...

- cik suhana bngOn lmbt ke pgi tdiii????subOh pe citee????
- bab nk ganti clazz....ermmm
- thaipusam 2 just sembahyang je la n bukan lah perayaan n cOs 2 la die org x bpe nk kisah sngtttt.....

cik_sue said...

haziq,
i dah bangun around pkl 5 daa..
lps subuh tido balik ooo

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...