Monday, May 9, 2011

Minggu Pemantapan Pelajar JPP

Salam.

Seronoknya dapat tengok student-student baru masuk. Biasalah, bila ada student baru mesti ada minggu orientasi, kan? Hehehe..Setelah mereka berkenal mesra dan rapat dengan ajk induk, urusetia dan fasilitator yang sanggup tak tidur menjaga mereka selama seminggu, maka tibalah masa untuk mereka beramah mesra dengan pensyarah jabatan masing-masing atau dikenalai dengan Minggu Pemantapan Pelajar.

Haa...time ni la, nak kenal sape lecturer, kat mana letaknye toilet, bilik kuliah, lab, library dan lain-lain. Maklumla, semuanya masih baru dan mereka kena adapt dengan the new environment. Manalah tau kalau-kalau ada yang tersesat pulak bila dah start lecture soon hehe.

Haa..sepanjang hari ni adalah aktiviti taklimat dan suaikenal yang telah dijalankan oleh jabatan kami. Tengok sume student-student baru ni teringat masa aku mula-mula zaman study dulu. Rasa macam nak kembali ke zaman study dulu je. Mana taknye, jumpa kawan baru, semangat nak study tu memang sentiasa membara jer hehehe...Pelbagai reaksi sempat aku shoot sewaktu aktiviti dijalankan. Tengok jela betapa gumbiranya mereka ni lalalala


Tengok tu, macam-macam aksi daaa depa ni buat. Apa pun, alhamdulillah sumenye berjalan dengan lancar.




Laa ni tengah dok pikir apa nak buat untuk program minggu depan plak...

Fasilitator?

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...