Wednesday, February 23, 2011

AKU BUKAN PILIHANMU

Lirik lagu ni memang syokkkk dengar hehehe


 AKU BUKAN PILIHANMU - isma

Jutaan hari berlalu sudah
Tak ku sedari begini jadinya
Kisah yang indah berlalu sudah
Cintaku musnah hancur berderai
Betapa dukanya hatiku
Bila cintaku tak ke mana
Hatiku kau guris luka
Ku tabahkan jua hatiku ini
Korus
Cintamu yang lalu
Masih ku terasa
Akan diri ini sama bagai dulu
Kenangan bersamamu
Masih ku terasa
Apakan daya aku bukan pilihanmu
Derita yang ku tanggung ini
Jiwaku terus meronta
Tak tertahan pedih hatiku
Hanya doa ku kirimkan untukmu

I Love You, Goodbye......

"I Love You, Goodbye"

Wish I could be the one
The one who could give you love
The kind of love you really need
Wish I could say to you
That I'll always stay with you
But baby that's not me
You need someone willing to give their heart and soul to you
Promise you forever, baby that's something I can't do
Oh I could say that I'll be all you need
But that would be a lie
I know I'd only hurt you
I know I'd only make you cry
I'm not the one you're needing
I love you, goodbye

I hope someday you can
Find some way to understand I'm only doing this for you
I don't really wanna go
But deep in my heart I know this is the kindest thing to do
You'll find someone who'll be the one that I could never be
Who'll give you something better
Than the love you'll find with me
Oh I could say that I'll be all you need
But that would be a crime
I know I'd only hurt you
I know I'd only make you cry
I'm not the one you're needing
I love you, goodbye

Leaving someone when you love someone
Is the hardest thing to do
When you love someone as much as I love you

Oh I don't wanna leave you
Baby it tears me up inside
But I'll never be the one you're needing
I love you, goodbye

Baby, its never ganna work out
I love you, goodbye

Thursday, February 17, 2011

Aku, kau dan dia

Aku, Kau dan Dia...

                          



Ibarat cinta tiga segi jer cerita ni.
Aku sukakan Kau. Tapi Kau tak tahu pun yang Aku sukakan Dia berbanding Kau. Kau selalu buat macam-macam untuk bahagiakan Aku. Tapi, mungkin Aku merasakan Aku akan lebih bahagia semasa berada di samping Dia berbanding Kau.. Aku akui. aku memang sayangkan Kau, tetapi Aku tak dapat membohongi perasaan Aku terhadap Dia bahawa Aku juga sayangkan Dia selain Kau.

Aku akan sentiasa berusaha membahagiakan Kau dan Dia. Aku sedar bahawa Aku terpaksa memilih salah satu di antara Kau dan Dia satu hari nanti. . Aku sedar bahawa Aku memang tak boleh memiliki kedua-duanya. Aku tahu itu, tetapi aku sengaja tak mahu menerima kenyataan tersebut. Aku tak boleh kehilangan kedua-duanya. Aku ibarat ditelan mati emak dan diluah mati bapak.

Kau mula curiga dan mencemburui Aku sejak kehadiran Dia dalam hidup Aku. Kau mula merasakan bahawa Aku dan berubah. Kata Kau, Kau tidak diperdulikan oleh Aku sejak akhir-akhir ini. Kau juga menyatakan bahawa Kau benar-benar cinta dan sayang pada Aku sejak mula mengenali Aku. Takkan pernah berubah sampai bila-bila.

Dia. Dia adalah seorang yang sempurna pada Aku. Kadang-kadang kehadiran Dia membuatkan aku tak mahu kehilangan Dia dari sisiku. Aku tak mahu berpisah walau sesaat dari Dia. Ada sesuatu dalam diri Dia yang membuatkan Aku tak boleh hidup tanpa Dia. Entah kenapa la dengan Aku ini. Aku tak tahu Dia pun merasakan yang sama atau sebaliknya. Dia ibarat seorang yang setia denganku, sanggup terima Aku seadanya. Baik dan buruk Aku pun Dia tak pernah mempersoalkan. Dia selalu menasihatkan Aku ke arah kebaikan dan membuatkan Aku sentiasa berasa bahagia. Cuma Aku sahaja yang tak mahu langsung menerima ajakannya ke arah itu

Tetapi, Aku terlupa kadang-kadang Aku hanya mementingkan diriku sendiri berbanding Dia. Aku inginkan selalu perhatian daripada Dia, tapi kadang-kadang Aku tak pernah memberikan perhatianku pada Dia. Aku ingin selalu disayangI dari Dia, tapi tak pernah memberikan Dia peluang untuk menyayangi orang lain.

Kau pula selalu membuatkan Aku merasa tersepit. Kata Kau, Kau amat cemburukan Dia kerana Aku selalu melebihkan Dia daripada Kau. Aku pun tak tahu mengapa. Tapi, Aku memang tak boleh membohongi hati ini. dIA merupakan seseorang yang istimewa dalam hidupku. Mungkin Aku akan dapat melupakannya suatu hari nanti dan terus setia dengan Kau selamanya.



Aku teruskan perjalanan hidupku ini dengan memanjatkan doa ke hadrat Illahi agar Tuhan sentiasa memberkati perjalanan hidupku ini dengan cahaya-NYA. Aku mengharapkan keredhaan-MU agar orang-orang yang kusayangi ini sentiasa memperolehi kasih sayang-MU hingga hujung nyawa mereka..


P/S- Sayu jer baca kisah dalam sedutan novel sulung aku ni. Kalau la aku jadik salah seorang dalam watak ni, mesti aku adalah orang yang sangat tak boleh menerima kehadiran orang ketiga dalam hidup aku. Bior ler aku bawak diri huhuhuhuhu. Asalkan mereka bahagia berdua..Sob sob sob.. Korang yang lain, tunggulah aku published novel aku yer...So, sila sediakan wang anda secukupnye hehehe



Tuesday, February 1, 2011

customer service

Salam.

Kali ni aku nak citer pasal customer service. Takdela, bukan apa. Aku ni bukan la nak memandai-mandai bagitau aku ni bagus sangat ker pasal customer service. Tapi ini adalah kisah benar based on pengalaman aku daa.

Ada la satu hari tu, aku hantar la sorang student gi sebuah klinik yang memang dibuka 24 jam. Dengan ditemani sahabatnye, kami bertiga pergilah ke klinik tersebut. Nak dijadikan cerite, sorang student ni kakinye terlanggar besi dang mengakibatkan kuku kakinya tercabut. 85% dah tercabut, manakala lagi 15% masih lagi melekat kat kuku kakinye. nak cabut sendiri takut pulak dijangkiti kuman katanya. 

Masa tu, klinik gov. dah tutup pun. Kalau nak ke sana, hanya untuk kes kecemasan sahaja. Sebelum pergi tu, mereka pun ada la jugak bertanya tentang anggaran kos yang perlu dibayar oleh mereka. Maklumla masa tu dah nak hujung bulan pun. Mungkin mereka pun berfikir berkali-kali tentang caj yang mungkin lebih tinggi akan dikenakan. Yang bestnye ada sorang housemate dia suggest utk share sorang sikit utk bayarkan duit klinik. alhamdulillah ada teman serumah macam tu.. Sume pun setuju and sanggup berkongsi utk kawan diorang. Suke aku tengok perangai student kalau macam ni. Tak berkira pun.

Sampai klinik sana, aku pun cuba la beritahu misi yang jaga kat recept ttg prob student and tanya berapakah charge yang akan dikenakan. Ada sorang misi tu inform around RM 30 after less student discount. Ok la kalau macam tu. Lepas je student tu wat rawatan, so masa utk payment and ambik ubat.

Selepas student tu nak bayar dan selepas melangkah keluar dari klinik tu, diorang berdua bagitau aku. Salah sorang misi/ nurse tu bagitau kalau nak bayaran murah, pergilah kat klinik yang satu lagi, murah sikit. Tak payahla gi klinik mereka. Mak aii, terkejut aku dengar statement berani mati dari mulut student tu. Macam tak caye jer staf kat situ yang cakap macam tu. Maklumla, diorang kena la faham student tu belum pun kerja lagi. No source of income. Depends on PTPTN n family jer.

Ada ke patut diorang cakap macam tu. Kalau la aku yang dengar sendiri statement tu, sampai bila2 pun aku takkan datang klinik tu lagi walaupun tahap kesihatan yang kritikal. Kecik ati aku dengar statement tu. Aku pun pernah jadik student dulu. Ada ke patut staf tu diorang cakap macam tu? Betapa tak profesional dan ego sungguh.

Sepatutnye, mana-mana perniagaan pun tak sepatutnye berkata macam tu. Seperti ada double standard. Means orang yang tak mampu tak boleh pergi klinik dia, kalau xde duit or tak cukup, tak boleh masuk tempat dia. Nonsense la. Berlagak. Nampak sangat ethics staf dia kurenggg. customer service dia fail. Secara tak langsung klinik tu boleh menghadapi masalah kekurangan pelanggan at future. Benda-benda macam ni senang jer tersebar dari mulut ke mulut. Promotion yang free jer. Mana boleh diorang cakap macam tu walaupun pesakit tu seorang yang miskin atau sederhana atau berpendapatan rendah. Double standard.

Apa yang aku tau, customer is always right. Kalau tak pun, mesti respect customer and appreciate them nicely. Aku rasa. lepas ni aku mungkin takkan datang kot unless kalau dah xde langsung alternatif lain barula aku nak datang klinik tu. Hilang mood aku 




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...