Thursday, March 29, 2012

sedapnye sampai menjilat jari tau

Salam.

Entri kali ini aku nak citer tentang salah sorang kakak aku yang paling aku sayang. Namanya sheeda. Bukan sheeda dangdut tu tau, tapi, sheeda coklat.

Dia ni suka sangat memasak. Tak kira lah masak kek, biskut, kuih-muih, desert atau makanan berat, pasti dia akan jadik orang yang first utk carik resepi kat dalam majalah, internet atau media elektronik. Apa lagi, dia akan terus cuba dan mencuba resepi terbarunya dan promote kat we all untuk merasa air tangannye. Memang boleh tahan la jugak rasanya.

Apa pun, aku salute sangat kat dia cos dia akan siapkan sume persiapan untuk anak-anak dia dulu sebelum persiapan untuk dirinya sendiri. Contohnya, sebelum family dia pi mana-mana, dia dan suaminya akan pastikan sume anak-anak dia yang 3 orang tu disuap makan, dimandikan, dilayan dan disiapkan dulu sebelum
mereka berdua bersiap.

Teruja sungguh tengok family dia. Maklumlah, anak-anak dia tu memang hyperactive, tak kiralah lelaki ke perempuan. so, kalau aku, memang tak menang tangan dibuatnye. Maklumlah, budak tengah nak membesar.

Eh, sebenornye, entry kali ni adalah tentang keinginan dia untuk meminta aku promote hasil kerajinan dia tu untuk dikongsikan dengan orang ramai. So, dia bagitau la skang ni dia tengah wat business kek dan coklat secara kecil-kecilan. so, apa kata layannnn dulu gambar kat bawah ni. zasssss


ni kek besday hand made lagi...



 sedapnye....


 wow!


dah dapat tempahan kek love aka rainbow cake


dah banyak orang tempah coklat vanilla ni dari dia untuk party hari jadi, majlis formal n tak formal serta hantaran


coklat ni paling menggiurkan aku tau! ouch!!! sedap sampai menjilat jari



ni pun dibuka untuk tempahan. mcm nak beli berbundle-bundle jer


ni pun sama gak


dah macam kuih tart plak



pinky coklat nyammm3....


ni salah satu contoh coklat yg comel dan cutee sangat


aku rasa, cukuplah setakat ni...dahla sume cantik-cantik macam aku, kang tak sempat dijual, aku yang abiskan dulu. boleh gitu...

so, sesapa yang berminat, bolehla mengorderkan diri untuk menempah yek kat aku. dengan  pm through fb inbox Lina Suhana Xiaojie. carik jer nama tu. terus inbox k.

roger n out

3 comments:

syafiqakarim said...

kek love xmenahannn nampak sedap.
untung la..nak usharrr :p

MOH KEMBARA said...

Salam,
balas ziarah. Waaah berbakat sungguh kakak awak ni. Semoga dia berjaya dlm biznes kek tu!

cik_sue said...

tq syafiqa...boleh jer...sila la usha2 hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...