Wednesday, December 12, 2012

kehilangan..

Entry kali ni agak touching sikit...
Sesiapa kat sini yang tak pernah mengalami kehilangan?



Aku pun pernah mengalami kehilangan.... Yang pertama, barang yang paling aku sayang dan yang kedua, orang yang paling bermakna dalam hidup ini..



Kalau sebut pasal barang, memang la aku akan sayang semua barang-barang aku. Sama ada yang aku beli sendiri dengan hasil tulang empat kerat atau pun yang orang bagi hadiah kat aku. Even just hadiah key chain pun aku akan simpan baik-baik, dan jaga elok-elok...So, kalau barang tu hilang, aku akan carik sampai dapat sampai jumpa...

Kali kedua kehilangan adalah bila orang yang paling aku sayang tinggalkan aku hanya untuk sebab yang remeh temeh...bukan disebabkan aku ada orang lain, atau dia ada orang lain tapi sebab yang aku sendiri tak tahu. Entahlah, semuanya berlaku dengan sangat pantas. Tak tau nak ceritakan macam mana lagi. Cukuplah selama ni semua ni berjalan dengan lancar... Tapi, disebabkan oleh kekangan masa, boleh pulak semua ni terjadik. Adatla kan dalam persahabatan atau perhubungan ada suka, duka, geram, masam, manis...Tapi, tak sangka pulak semua ni tak seperti yang dirancangkan walhal selama ni ...

Apa pun, hidup perlu diteruskan..... Janji Ditepati tu tak tau la akan ditepati lagi ke tak,,,atau sekadar di pinggiran je...

Biarlah masa menentukan...Kita sebagai hamba-NYA kena sedar semua yang berlaku ni ada hikmahnya...

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...