Wednesday, January 4, 2012

WELCOME 2012

Assalamualaikum.


Berlabuhnye tirai 2011 bermakna akan terbukalah hijab 2012. Macam-macam kisah yang terjadi sepanjang 2011 yang dah berlalu. Ada yang sedih, tragis, ada yang gumbira, ada yang terkilan, geram, marah dan tension.

Sayu jer rasanya nak tinggalkan 2011 ni. Maklumlah, rasa macam tak nak bertukar tahun jer. Apa pun, hidup perlu diteruskan juga. Masa semakin suntuk untuk menambahkan amal ibadat untuk dibawa ke sana. So, tak leh la nak sia-siakan masa yang ada. Umur aku pun makin bertambah setahun lagi. Tapi, jodoh pun tak kunjung tiba lagi. So, misi untuk tahun ini diteruskan lagi untuk mencari si dia. Hahaha...

Azam aku tahun ni nak membizikan diri dengan aktiviti-aktiviti yang boleh hilangkan free time n tension. Malas la nak pikir-pikir perkara yang dah lepas. Biarlah jadikan pengajaran jer. Plan tahun ni nak mengajar kat tuition class. Harap-harap tertunai la impian tu. Insya-Allah. Maklumla, kalau kita tak upgrade diri kita, sape lagi yg nak wat untuk kita, kan?

Lagi satu aku nak try wat business la. Selama ni blaja dan mengajar je tentang bisnes, tapi rugi la kalau tak apply. Senang la untuk masa depan nanti. Selain dari minat boleh gak dapat tambahkan pendapatan. So, aku akan cuba grab the chance.  Korang doakan la sume berjalan lancar.

Ameen.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...